февруари 18 2019 0Comment

Супер високия небостъргач Burj Jumeirah ще се издигне от пръстовите отпечатъци на владетеля на Дубай

Бяха публикувани първите визуализации на проектирания от SOM супер висок небостъргач Burj Jumeirah в Дубай, който достига величествените 550 м. Супер сградата ще се издигне от езеро, оформено като отпечатък на владетеля на емирата.

Представен от държавния Дубай Холдинг, свръхмощният небостъргач е наречен „нова икона в силуета на Дубай“.

Проектиран от Skidmore, Owings & Merrill (SOM), той ще бъде разположен в близост до крайбрежната улица на града срещу Sheikh Zayed Road и ще формира централния елемент на новия квартал Dume Jumeirah, който също се планира от архитектурното студио.

Основата на овалната кула на Burj Jumeirah, оформена от пръстови отпечатъци на Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ще формира сърцето на проекта. Той ще бъде използван за домакинство на „социални, културни и артистични събития и дейности“.

 

Огледалното езеро ще бъде заобиколено от магазини и ще бъде пълно с водни чешми и терасовиден открит амфитеатър.
Кулата ще се издигне от единия край на езерото и ще се състои от два свързани, извити обема, които са моделирани по топография на пустинята и облицовани с цифрови дисплеи.

„Burj Jumeirah е смел, елегантен и динамичен“, каза партньорът от SOM – Мустафа Абадан. „Той ще се издигне над Джумейра като централен елемент на квартала и ще включва синтезиран архитектурен и структурен дизайн.“

 

Вътре в Burj Jumeirah ще има редица палуби за наблюдение, включително и тази, която обхваща разделения му обем от три четвърти от пътя нагоре.